Bemböle Marthakrets

Kretsmöten och annan verksamhet

31.08.2020 kl. 10:37
Höstens första kretsmöte hålls 7.9 kl 18.30 på Lagstad hembygdsgård. Brita Pawli berättar om sin/sina resor till St Petersburg

Höstens program

Vi testar att hålla kretsmöte 7.9 kl. 18.30. Brita Pawli berättar om sin/sina resor till St Petersburg.

Praktiska anvisningar

- Vi använder ansiktsmask
- Vi håller säkerhetsavstånd
- Flaskor med desinfektionsmedel står framme
- Bokbord ordnas
- Ingen servering - OBS!
- Inget lotteri - OBS!
- Om du känner dig sjuk ska du inte delta!
- Insamling av färdiga yllesockor

Höstens första marthakväll är en test för att se hur vi klarar mötet under coronatiden och hur många marthor som deltar och vad man allmänt tycker om att samlas i stor grupp. Vi tar beslut om höstens övriga möten efter det.

Kommande program

Gå ett yrke till en kvinna 6.9. kl 14 vid Träskända gård

I år ordnar Kvinnobanken inga gemensamma evenemang, som ifjol vid Södrik kapell, men vi beslöt att ordna en egen marthapromenad den dagen för att gå och samtidigt donera yrken till några kvinnor. Läs mera här: Gå ett yrke till en kvinna

Vi samlas kl 14 vid Träskända gård och promenerar därefter runt i Träskända parken. Läs mera om parken här: YLE: Träskända parken

Esbo mf:s Må bra dagar 12.9 på Kisakallio i Lojo

Bemböle-marthorna deltar bara lö 12.9 och deltagarna har fått programmet och övrig behövlig information. Anmälningarna är redan bindande och betalningen på 30€ borde ha gjorts senast 25.8. med ref.nr.  2079.

Gruppverksamhet

Inom kretsen verkar tre smågrupper som ordnar eget program. Grupperna är självfallet öppna för alla intresserade bembölemarthor. Kontakta gruppledaren om du vill ansluta dig. 

Trädgårdsmarthorna träffas på Överby 5.9 kl 10 vid Café Margreteberg. 

Även om Överby höstdagar är inställda så tänkte vi ändå träffas i Margretebergparken och där kanske komma överens om en senare gemensam utflykt  till svamp- eller bärskogen. Om du inte hör till Trädgårdsmarthorna men gärna skulle delta, kontakta då Haje, tel. 040 7343 246.

Kulturmarthorna går på teater (på egen bekostnad)

-Riikinkeltainen taivas 26.9. på Kansallisteatteri. Till denna föreställning är biljetterna bokade och utlösta.
-Tove Jansson - visdiktaren 17.11. på Svenska teatern

Om du inte hör till Kulturmarthorna men gärna skulle delta, kontakta Marianne, tel. 050 571 6492.

Läsmarthorna

Om du tycker om att läsa - om du läser lite eller mycket spelar ingen roll - är du kanske intresserad av läsecirkeln. Veronica T har lovat leda gruppen som gemensamt beslutar om vad man läser och hur man delar med sig sina läsupplevelser. De som tidigare anmält sitt intresse för läsmarthagruppen kommer att bli kontaktade. Du som nu blev intresserad, kontakta Veronica med det snaraste, tel. 040 5243 750.

Stickprojekt

Marthorna har under våren stickat sockor till barnen som i höst startade förskolan i Lagstad eller Bemböle skolor. Sockorna (44 par) överräcktes förra veckan till förskolorna Tanken är att också skänka sockor till De hemlösas natt 17.10, skyddshemmet i Pellas och Hyvä Arki. Sockor som stickats under sommaren samlas in under marthakvällen 7.9. Om du inte kan delta i mötet så kontakta ordföranden för att komma överens om sockleveransen.

Mary Poppins-föreställningarna 10.10. & 12.12. & 16.12. & 19.12. & 7.1.

Biljetterna är reserverade och bindande. Betalningen borde ha gjorts redan 15.8. med ref.nr. 1834. Sittplatserna är troligtvis inte numrerade utan man blir anvisad sittplats för att hålla säkerhetsavstånden i teatersalongen. Föreställningarna hålls om inte Svenska teatern kommer med annan info senare.

Fork-föreställningarna 24. och 28.11.

Biljetterna är reserverade och betalda. Föreställningarna hålls om inte Svenska teatern kommer med annan info senare.

Marthainfon per mejl

Under hösten kommer medlemmarna då och då att få marthainfon per mejl. Tyvärr har ju inte alla e-post, men förhoppningsvis förmedlar ni informationen till de som ni vet saknar e-post. 

Kontaktuppgifter

Kontakt

bembolemartha[at]gmail.com

 

Tuula Holmberg
Ordförande
040 7630 035
tupu.holmberg[at]gmail.com

 

 

Marianne Blom
Vice ordförande
050 5716 492

 

Åsa Boxberg
Sekreterare
 
 
Anita Lindström
Kassör
 

 

Följ oss på Facebook