Här delar Bembölekretsen med sig av praktiska knep och tips som vi utbyter på våra månadsmöten.
Tycker du om marinerad rödlök? Skiva löken tunt och lägg i burken med olja som blev kvar då du ätit up salladsosten. Lägg till lite vinäger (t.ex. rödvinsättika). Skaka om och ställ i kylskåpet. Du har snart fantastiskt god marinerad rödlök till lunchsalladen.
Irriterar det dig att farinsockret blir hårt som sten vid förvaring? När du köpt en ny påse påse häller du upp sockret i en tättslutande glasburk och förvarar den i kylskåpet. Nästa gång du behöver farinsocker är det bara att ösa upp önskad mängd.

Leverkorv och leverpastej i plastomslag är det ofta svårt att peta ut ur omslaget i behövlig mängd, och omslagen blir lätt kletiga – liksom fingrarna. För att slippa det kan man öppna hela plastförpackningen och skära till lämpliga bitar som passar i äggskäraren. Man får tunna, fina skivor som kan förvaras i en burk i kylskåpet och plockas fram och radas prydligt när man ska äta av korven eller pastejen.
1.9.2025
När man vill återanvända glasflaskor och glasburkar är det ofta besvärligt att få bort den gamla etiketten. Olja in etiketten med matolja och låt det dra en stund. Gnid sedan med salt så får du bort etiketten och klistret.
5.5.2025
I den typ av kryddburkar som har dubbla lock finns det ett inbyggt kryddmått.
7.4.2025
Om flaskor/burkar med hårspray torkat igen kan man ta loss munstycket och skölja det med ljummet vatten. När man tryckt fast munstycket tillbaka får man ut det spray som finns kvar.
3.3.2025
Behöver du få ett stort antal biffar färdiga på en gång? Vira då in en hel köttbit i plastfilm och koka den i vattenbad. Ta bort plastfilmen, skär köttet i lämpliga bitar och bryn dem hastigt i panna.
3.2.2025

.jpg)



